Lunch Catering & Sandwich Brood in Amsterdam
Toen we zeven jaar geleden begonnen met onze lunch catering service in de Pijp in Amsterdam was een klein groen stencil met een lijst met 12 sandwiches goed genoeg als lunch menu. Later hebben we dit menu uitgebreid met salades, soepen, sappen en quiches.
In de zoektocht naar leveranciers kwamen we snel terecht bij zuivelboerderij Buys in Oostzaan heerlijke kazen en echte volle melk waar je een laagje slagroom op vindt. Het vinden van een echte bakker van lekker brood was onze grootste uitdaging. Alhoewel we toen nog niet 100% biologisch werkten was dat voor het brood wel een vereiste. Na een tegenvallende speurtocht langs biowinkels en bio bakkers gaven we het op. Een tijdje later ging vlak om de hoek in de Van Ostadestraat de biologisch dynamische bakker Iambe open. Als antroposofische zorginstelling laat Iambe onder vlag van de Raphaël Stichting jongeren het bakkersvak leren. Het meel wordt geleverd door de ouderwetse windmolen ‘t Roode Hert en deze maalt het graan op windkracht. Hoe duurzaam wil je het hebben?
Nadat we het heerlijke volkoren en witte casino brood van deze bakker geproefd hadden waren we meteen verkocht. Ongeëvenaard qua structuur, smaak en korst. Een nadeel: casino brood is wat klein voor mooie sandwiches. De zoektocht naar de bakblikken eindigde over de grens in Duitsland. Toen deze import was geslaagd was het Zing sandwichbrood geboren.
Met het bovengenoemde groene menu kaart hebben we onze catering activiteiten van uit huis opgestart door te gaan flyeren in in de buurt van het Amstelstation. De banken en de consultancy bedrijven in de Rembrandttoren werden onze beste klanten.